Cégünk által készített  adminisztrációs felület próbaverzióját >>> ide kattintva érheti el <<<
(Az FTP hozzáadása biztonsági okok miatt nem érhető el a Demó-ban.)

Felhasználónév: demo
Jelszó: demo

 
Fontos információk:

 Az admin felületen minden parancs 5 perc (maximum) alatt aktivizálódik.

 Az admin nem töröl fileokat és könyvtárakat, ezeket FTP-n keresztül kézzel kell törölni.
(Ha véletlenül kitörölsz egy domaint nem kel megijedni, csak újra létre kell hozni, és működni fog)

Menüpontok ismertetése:

Domain:

 A Domain menüpontban általad regisztrált vagy regisztrálás alatt levő Domain neveket tudsz a tárhelyedhez hozzáadni. Amennyiben a gyökérkönyvtáradba szeretnéd a domaint felvenni akkor a „Könyvtár:” mezőbe a /domainevem.hu/ írd. (könyvtárnévnek megadhatsz mást is, de érdemes a domain nevével megegyező nevet írni.  A rendszer automatikusan létrehozza a domainhez tartózó könyvtárat, amit FTP-vel tudsz elérni.
Amennyiben a domain nevet nem cégünknél regisztrálta akkor a DNS beállításoknál az A record-nál két bejegyzést kell létrehoznod „domainevem.hu” és „*.domainevem.hu” mindkét bejegyzés a xx.xx.xx.xx IP címre mutasson.

 

Aldomain:


Aldomain létrehozása úgy, hogy az aldomain a teszt.hu mappára mutat


Aldomain létrehozása úgy, hogy az aldomain a saját mappájára mutat

Az aldomain menüpontban meglévő domainhez tudsz aldomaint létrehozni Pl: forum.domainevem.hu vagy ha nem rendelkezel domainevvel akkor oldaladat ingyenes webdigital-os, aldomainről lehet elérni. Amennyiben domaineved  még regisztrálás alatt van, akkor érdemes létrehozni egy már meglévő domainnévhez vagy ha nincs akkor webdigital-os aldomaint létrehozni, és a regisztrálás alatt lévő domain könyvtárát megadni a „Könyvtár:” sorban, így elérheted és szerkesztheted azt az oldalt is.

FTP:


FTP hozzáadása úgy hogy minden könyvtárhoz hozzáférjünk


FTP hozzáadása úgy hogy csak a teszt.hu könyvtárhoz férjünk hozzá

 


Webes FTP felület

Emlékeztető: A tárhelyet Tilos online háttértárnak használni, és Tilos minden illegális tartalom feltöltése, legyen az videó, kép, zene, program stb…  Valamint Tilos a tárhelyet videó-kép megosztásra használni. Bővebb infókért olvasd el az Á.SZ.F.-et.

Az FTP hozzáféréssel lehetőséged van tárhelyedhez tartózó fileok kezelésére (feltöltés, törlés, átnevezés, stb..) Az FTP használatához szükség van egy kliens programra, ez lehet az adminfelületből elérhető online FTP kliens, vagy bármilyen külső alkalmazás  Pl: Total Commander
Az eléréshez szükséges kiszolgáló neve: szerver14.webdigital.hu

Amennyiben a gyökérkönyvtáradat szeretnéd elérni abban az esetben a „Könyvtár:” mezőbe a // jelet írd. Ebben az esetben minden domaint el tudsz érni az FTP vel.  Ha csak egy könyvtárhoz szeretnél hozzáférést akkor a könyvtár elérési útját kell megadnod Pl: /domainem/stb…/

 

Mysql:


Adatbázis létrehozása

A MySQL menüpontban adatbázist tudsz létrehozni dinamikus weboldaladhoz.
MySQL adatbázist akkor kell létrehoznia, ha olyan programot futtat a webtárhelyén, amely megköveteli az adatbázis létét.

Az adatbázis pontban az adatbázis nevét kell megadni, érdemes az oldal nevével vagy tartalmával megegyező nevet megadni, ugyanis több adatbázis esetén kedvenc háziállataink neve nem biztos, hogy könnyű beazonosítást tesz lehetővé.
Jelszó:  Mivel weboldala összes adata az adatbázisban tárolódik, érdemes bonyolult jelszót megadni. 
Az adatbázisnév megegyezik a felhasználónévvel.
A
kiszolgáló= localhost.
Az adatbázis neve max.: 10 karakter lehet, és csak az angol ABC betűit és számokat tartalmazhat.

 

Email:


E-mail cím létrehozása


Webes levelező felület

Az email menüpontban email címeket tud létrehozni meglévő domaineveihez.
Levelek küldéséhez és fogadásához használhatja a webes levelezőrendszerünket, vagy használhatja gépére telepített levelezőrendszerét is. Ha telepített programot kíván használni:
POP3: mail.domainevem.hu (felhasználónév és jelszó, amit ön beállított)
SMTP: mail.domainevem.hu (Azonosítás nincs, a küldés előtt sikeres POP3 bejelentkezés kell.)

Figyelem! Amennyiben a domainevét nem cégünk kezeli, akkor önnek a használathoz a DNS beállításoknál az MX rekordhoz be kell állítania a következőket:

Host: domainevem.hu
Ide mutat: mail.domainevem.hu
TTL: 86400